Audi A8 2018

A8

Audi ima jaku istoriju, ali zasto se vracati unazad kada je tu nova generacija A8. Četvrta generacija modela A8 prepuna je tehnoloških inovacija, a Audi tvrdi da ovaj model predstavlja budućnost luksuzne klase automobila.

Novi A8 imao je svetsku premijeru na Audi samitu održanom u Barseloni 11. jula kao prvi serijski proizvedeni automobil na svetu koji je od početka razvijen za naprednu autonomnu vožnju.

Audi A8 nagoveštava novu dizajnersku eru ove marke. Prednji deo automobila, sa širokom, uspravnom maskom, i fluidno „mišićavo“ telo simbolizuju sportsku eleganciju, prefinjenost i progresivni status. Novi A8 baštini stilska rešenja Audijeve dizajnerske studije Prologue, tako da ova luksuzna limuzina ima snažnu pojavu – bilo da se radi od 5,17 metara dugačkoj standardnoj varijanti ili verziji A8 L koja ima 13 cm duži međuosovinski razmak i quattro pogonom.

Osim toga, novi A8 svoj identitet jasno pokazuje i danju i noću, upotrebom uočljivih HD Matrix LED prednjih svetala sa Audijevim laserskim svetlima i LED svetlosnom trakom, u kombinaciji sa OLED svetlima na zadnjem delu vozila. Inače, ova svetla emituju jedinstvene svetlosne animacije kad vozač prilazi ili se udaljava od automobila

Postavi komentar